Tapaskjøttboller: Smakfull klassiker på tapasbordet

24/02/2025 12:00

Hanne

MAT
foto: Alexander Benjaminsen / Matprat
foto: Alexander Benjaminsen / Matprat
Perfekt for deg som ønsker å imponere gjestene med noe annerledes, men likevel lett å lage.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Kjøttboller som fingermat er en tidløs klassiker som alltid slår an, enten det er på tapasbordet, i en buffet, eller som en enkel snack.

Denne oppskriften tar det tradisjonelle et steg videre med en krydret vri som gir masse smak og en liten kick.

Ingredienser (4 porsjoner):

Kjøttboller:

  • 400 g kjøttdeig av svin

  • 2 stk. sjalottløk

  • 0,5 stk. rød chili

  • 1 ts salt

  • 0,5 ts pepper

  • 0,5 ts muskatblomme

  • 1 ts tørket oregano

  • 2 ss griljermel

  • 1 stk. egg

  • 2 ss smør til steking

Til steking:

  • 2 ss smør

  • 1 ss finhakket frisk timian

  • 2 båter finhakket hvitløk

Fremgangsmåte:

Finhakk sjalottløk og chili og bland dette inn i kjøttdeigen sammen med salt, krydder og griljermel. Rør godt og bland forsiktig inn egget.

Rull små kjøttboller for hånd.

Finhakk timian og hvitløk. Stek kjøttbollene på middels varme i en stekepanne med smør til de har fått en fin stekeskorpe. Tilsett timian og hvitløk mot slutten av steketiden. Skru av varmen og la det steke videre på ettervarme i et par minutter.

Stikk en tannpirker i hver kjøttbolle og server.

Server gjerne sammen med en god salsa, litt focaccia og aioli.

Oppskriften er hentet fra Matprat.no.

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!