Kjøttboller som fingermat er en tidløs klassiker som alltid slår an, enten det er på tapasbordet, i en buffet, eller som en enkel snack.
Denne oppskriften tar det tradisjonelle et steg videre med en krydret vri som gir masse smak og en liten kick.
Ingredienser (4 porsjoner):
Kjøttboller:
400 g kjøttdeig av svin
2 stk. sjalottløk
0,5 stk. rød chili
1 ts salt
0,5 ts pepper
0,5 ts muskatblomme
1 ts tørket oregano
2 ss griljermel
1 stk. egg
2 ss smør til steking
Til steking:
2 ss smør
1 ss finhakket frisk timian
2 båter finhakket hvitløk
Fremgangsmåte:
Finhakk sjalottløk og chili og bland dette inn i kjøttdeigen sammen med salt, krydder og griljermel. Rør godt og bland forsiktig inn egget.
Rull små kjøttboller for hånd.
Finhakk timian og hvitløk. Stek kjøttbollene på middels varme i en stekepanne med smør til de har fått en fin stekeskorpe. Tilsett timian og hvitløk mot slutten av steketiden. Skru av varmen og la det steke videre på ettervarme i et par minutter.
Stikk en tannpirker i hver kjøttbolle og server.
Server gjerne sammen med en god salsa, litt focaccia og aioli.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!