11 geniale triks som kan spare deg for tusenvis av kroner på strømregningen

30/11/2023 13:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er gode penger å spare ved å implementere disse 12 enkle triksene.

Med vinterens bitende kulde og stigende energipriser står mange husholdninger overfor en utfordrende tid med å balansere oppvarming med budsjettet.

Selv om de største energibesparelsene ofte krever dyre investeringer som isolasjon og solcellepaneler, finnes det overraskende og budsjettvennlige triks som alle kan implementere for å holde seg varm uten å tære på.

Livsstilsekspertene i Good Homes Magazine har samlet de 11 beste tipsene som kan spare deg for flere tusen kroner på strømregningen.

1. Timing er avgjørende

Ifølge eksperter bør du offisielt slå på termostaten rundt 29. oktober, når sommertiden slutter og kulden tar tak. Men husk å skru av varmen om natten eller når du ikke er hjemme.

2. Isolere hjemmet ditt

Trekk beskyttelseslister på vinduer og dører er ikke bare et DIY-prosjekt; det kan spare deg for rundt £45 (526 kroner) årlig. Men husk å unngå å blokkere ventilasjonsåpningene for å opprettholde friskluftsirkulasjonen.

3. Gardiner som isolasjon

Lukk gardiner og persienner når kulda setter inn. Det begrenser varmetapet, gjør rommene koseligere og sparer penger på regningen.

4. Solens gratis varme

Åpne gardinene og persienner i solskinn for å dra nytte av solens naturlige varme. Når det er overskyet, lukk dem for å holde på varmen.

5. Den enkle nedskaleringen

Senk termostaten med 1°C og spar opptil 10 % på regningen. Det er en enkel handling, men den kan ha betydelige økonomiske fordeler.

6. Intelligent oppvarmingsplan

Slå av varmen når du ikke er hjemme og still den til å slå seg på når du kommer tilbake. Dette er enkle handlinger som kan redusere kostnadene betydelig.

7. Rengjør radiatorene

Inspiser og rengjør radiatorene dine regelmessig. Støv kan hemme effektiv varmefordeling og føre til unødvendig energiforbruk.

8. Vedovnen med omhu

Bruk skorsteinsfeste for å unngå varmetap når ovnen ikke er i bruk. Sjekk dører og vinduer for lekkasjer.

9. Unngå klær på radiatorer

Selv om det er praktisk, kan klær på radiatorer øke energiforbruket. Bruk en avfukter i stedet for raskere tørking og unngå fuktproblemer.

10. Bruk termostatventiler

Termostatiske radiatorventiler (TRVs) i forbindelse med termostaten din kan spare deg for opptil £75 i året, ifølge Energy Saving Trust.

11. Vask ved lavere temperaturer

Reduser strømforbruket ved å vaske klær ved lavere temperaturer. Bytte til 30° eller til og med 20° kan spare opptil 40 % på strømregningen.

Så før vinterkulden virkelig tar tak, er det på tide å implementere disse enkle triksene og spare penger på varmeregningen uten å ofre komforten.

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.