Derfor får nordmenn Grandiosa-sjokk: -Totalt meningsløst!

16/08/2024 22:09

Christina Amundsen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Grandiosa-prisforskjell skaper reaksjoner blant pizza-elskende nordmenn.

Kunder hos Kiwi har fått seg en aha-opplevelse når de har oppdaget at det er en betydelig prisforskjell på to nesten identiske Grandiosa-pizzaer. Det skriver TV2.

Stiv pris

Den klassiske Grandiosaen koster nå 62,90 kroner, mens versjonen uten paprika er priset til 39,90 kroner.

Forskjellen, som kun består av 30 gram paprika, betyr at Kiwi tar hele 23 kroner ekstra for noen noen skarve flak med rød paprika– noe som tilsvarer en kilopris på 767 kroner for paprikaen.

Kundene reagerer på markedsføringsstrategien

Flere kunder reagerer sterkt på denne prisstrategien. «Det er galskap,» sier Eivind Weisæth, mens Erling Rødølen legger til at det er «totalt meningsløst» og «veldig idiotisk».

Anniken Skarheim, en annen kunde, sier at hun mye heller ville ha tilsatt paprika selv om hun var klar over prisforskjellen.

Kampanjer styrer prissettingen

Kommunikasjonssjef Kristine Arvin i Kiwi forklarer at prisforskjellen skyldes forskjellige kampanjer de har gjennom året, inkludert spesialtilbud på sunnere alternativer som Grandiosa uten paprika.

Kiwi er ikke alene om å ha unike Grandiosa-tilbud. Hos Meny kan man for eksempel få hjerteformet Grandiosa til en lavere kilopris enn den tradisjonelle varianten. Hos nettbutikken Oda.no er det også spesielle tilbud, hvor man må betale 62,90 kroner for én Grandiosa, men bare 55 kroner for to – en deal som har fått mange pizza glade nordmenn til å klø seg i hodet.

Selv om mange reagerer på prisene, viser salget at tilbudene fortsatt er populære.

Ifølge Orkla Foods Norge, som produserer Grandiosa, førte tidligere priskutt til en dobling i salget av den klassiske varianten.

Det gjenstår å se om den store prisforskjellen vil fortsette, men det er tydelig at du som kunde må være oppmerksom og prisbevisst når du handler inn til middag.