Dette må du ikke gå glipp av: Slik har du aldri sett prinsen før

19/10/2023 18:00

redaktion

Nyheter
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Her skjer det noe som aldri, aldri før har skjedd med prins Christian.

Så sent som søndag kveld gikk prins Christians 18-årsdag av stabelen.

Og det har ikke gått upåaktet hen at kvelden har stjålet et hav av overskrifter. Men det stopper ikke der.

Det er ikke over for prins Christian å løpe med overskriftene.

I en begivenhet intet mindre enn historisk har det danske kongehuset for første gang noen gang publisert gallaportretter av prins Christian.

Fotograferingen fant sted i den ærverdige Riddersalen i Frederik VIIIs Slott på Amalienborg, og det skjedde i anledning prinsens 18-årsdag.

Og Kendte.dk legger ikke skjul på at det er en milepæl, ikke bare for prinsen men for hele kongehuset. Det er første gang kongehuset avduker en serie offisielle gallaportretter av prins Christian.

Prins Christian blir sett iført Elefantordenen, en ære av høyeste rang, komplett med bånd og bryststjerne. Han bærer også minne- og minnemedaljene han har mottatt av dronningen gjennom årene.

Offisielle portretter er en tradisjon som strekker seg hundrevis av år tilbake i kongefamilien. Tidligere ble disse portrettene malt, men i nyere tid har fotografiet overtatt denne rollen.

Det er første gang at et medlem av den unge generasjonen har gjort en så betydelig offentlig opptreden.

Det er en indikasjon på at prins Christian forbereder seg på pliktene og ansvaret som følger med å være en del av den danske kongefamilien.

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.