Disney er i store problemer: Verre enn noen gang

26/11/2023 18:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Synkende streaming og mangel på teaterhits mislykkes.

Disney er et av verdens største merkevarer og har gjennom årene klart å hele tiden tilpasse seg tidens trender, innlemme suksesser og opprettholde en sterk profil.

Alle har et forhold til Disney, og i år feirer merket 100-årsjubileum. Men ifølge CNN-analytiker Samantha Delouya ser fremtiden for Disney dyster ut.

Selskapet står overfor flere utfordringer, inkludert mangel på inntekter fra streaming, skuespillerstreik, færre besøkende til Disney World Resort i Florida, juridiske kamper med den republikanske presidentkandidaten Ron DeSantis og generell usikkerhet om dens fremtidige forretningsstrategi.

Disney-aksjen har falt til det laveste nivået på 10 år, nå på 84 dollar (nesten 902 NOK). Siden Bob Iger tok over som administrerende direktør i november i fjor, har aksjene falt 8 % og ytterligere 3 % siden starten av året.

Disney, i likhet med sine konkurrenter, går en usikker fremtid i møte i lys av forbrukernes endrede medieadferd, med plattformer som TikTok og YouTube blant de viktigste konkurrentene.

Men spesielt Disney lider av mangel på teatersuksess og usikkerhet om hvordan de kan snu den pågående økonomiske nedturen.

Fokuset er nå på strømming og mulighetene til å generere profitt gjennom annonsefritt abonnementsinnhold.

"Annonsemulighetene til strømmetjenester går fremover. Det gir en sunnere økonomi enn tradisjonell TV," sa Iger i august ved utgivelsen av Disneys kvartalsresultat.

Denne tilnærmingen byr på utfordringer, ettersom mange av Disneys streamingabonnenter falt av i det siste kvartalet, muligens på grunn av høyere abonnementspriser.

Investorer vil følge nøye med dette kvartalet for å se om de nylig økte strømmeprisene vil føre til ytterligere abonnentnedganger eller om det verste er over.

Disney satser imidlertid ikke bare på streaming via Disney+. Tidligere denne måneden annonserte de en investering på over 94 milliarder norske kroner (8,61 milliarder dollar) i strømmetjenesten Hulu.

Når det kommer til billettsalg, har de siste storfilmene, «Indiana Jones and the Dial of Destiny» og «Ant-Man and the Wasp: Quantumania», skuffet på alle fronter.

I likhet med andre filmselskaper opplever også Disney skuespillerstreik og arbeidsstans fra manusforfattere.

Administrerende direktør Bob Igers kontrakt løper til 2026, og det skal bli interessant å se hvordan hans etterfølger håndterer utfordringene som for tiden plager Disney mer enn noen gang før.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.