Ekstremvær rammer Norge: Søk ly

28/08/2024 19:06

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Meteorologene advarer.

Meteorologene har utstedt to gule farevarsler for torsdag ettermiddag, som begge gjelder Sør-Norge. Et av varslene advarer om kraftige regnbyger som vil ramme deler av Rogaland og Vestland. Det andre farevarselet gjelder lyn, spesielt i områder av Agder og Østlandet.

Meteorologene råder folk til å ta nødvendige forholdsregler i påvente av det dårlige været.

I områder hvor det er varslet styrtregn, anbefales det å unngå bratte skråninger og bekker med stor vannføring. Det er også viktig å unngå å kjøre bil i vann som er dypere enn 30 centimeter.

For de områdene som er utsatt for lyn, er det viktig å søke ly hvis man er utendørs.

Det anbefales å unngå svømming og bading under tordenvær, samt å holde seg unna åpne sletter og store trær. Hvis man befinner seg innendørs, bør man koble fra elektriske apparater for å unngå skader fra lyn. Det skriver Dagbladet.

Samtidig har meteorolog Sigrid Auganæs meldt at Østlandet og Sørlandet ser ut til å bli værvinnerne denne uken, med varmere luftmasser som strømmer innover landet.

Mange steder i Sør-Norge kan forvente temperaturer rundt 20 grader, og onsdag er spådd å bli den varmeste dagen med temperaturer på opptil 22-23 grader i Oslo og 21 grader i Bergen, selv om Bergen også kan forvente regn.

I enkelte områder, som Møre og Romsdal og de indre strøkene av Østlandet, kan temperaturen nå opp mot 25 grader, særlig med litt hjelp fra fønvind. Likevel er det usikkert hvor varmt det faktisk vil bli, ifølge Auganæs.