Er du god til å tegne? Vinn 200 000 kroner i premier!

21/10/2024 19:00

Christina Amundsen

Nyheter
Foto: Story House Egmont
Foto: Story House Egmont
Jakten på det neste store tegne-talentet er i gang. Vinneren kan få store pengepremier.

Er du god til å tegne - og drømmer du om å kunne leve av talentet ditt? Da er du kanskje den som Story House Egmont leter etter til å tegne de nye juleheftene?

Nå lanseres en konkurranse som tilbyr hele 150 000 kroner i førstepremie og en utgivelseskontrakt.

Ingen jul uten julehefter. Hver november utgir Egmont 30 julehefter med et samlet trykkopplag på nesten 1 million eksemplarer. Lille julaften hvert år er den dagen hvor det selges mest tegneserier i Norge.

Selskapet står bak flere kjente julehefter som Donald, Asterix og Flåklypa, som selges i store mengder hver jul, og i år utgies ni hefter med norske opphavsmenn - fra klassikere som Stomperud av Håkon Aasnes, til nyere titler som Rutetid av Frode Øverli.

Nå åpner de for bidrag fra både etablerte og nye tegneserieskapere. Kan det være deg?

Dette er kravene
I pressemeldingen står det at du står fritt når det gjelder hva du kan delta med. Det kan være tegneseriestriper med et avsluttende poeng i hver stripe, en lengre tegneseriehistorie eller en illustrert fortelling.

Alle sjangere er velkomne, men heftet må ha en julevinkling. Humor, drama, realisme, fantasy – alt er mulig, og du står fritt til å velge målgruppe.

Kravet er at tegninger skal utgjøre minst halvparten av bidraget.

Bidraget ditt bør bestå av minst syv sider med skisser og en synopsis som forklarer konseptet. Det skal til slutt fylle et hefte på 32 eller 48 sider.

Forlaget er interessert i bidrag fra både debutanter og erfarne tegnere og forfattere.

Juryen, som består av blant annet Egmont-redaktører og tegneserieskaperen Øyvind Sagåsen, ser etter nyskapende ideer som kan bli Norges neste bestselger.

150.000 i førstepremie
Premiene er følgende: Førstepremie 150 000 kroner og kontrakt på utgivelse. Det vil bli utbetalt royalty i tillegg til premiesummen. Andrepremie er 30 000 kroner, og tredjepremie er 20 000 kroner.

Frist for innsending er 1. februar 2025. Les mer og delta på serie.no/tegneseriekonkurranse.

Vinneren får utgi sitt julehefte til neste år og blir kanskje det heftet som vil glede små og store julen 2025.