Godterikrise: Her er beskjeden til norske kunder

17/10/2024 17:00

Sofie

Nyheter
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Populært godteri forsvinner fra hyllene.

De siste ukene har smågodthyllene i Norge begynt å tømmes raskt. Flere butikker har gått tomme for populære typer smågodt, spesielt bringebær- og lakrisskaller samt skumbananer fra Bubs Godis.

Butikker som Kiwi på Bekkestua har nå halvfulle smågodthyller, og det er tydelige merker på leveranseproblemer. Over hyllene har flere butikker hengt opp skilt der det informeres om forsinkelser fra leverandøren. Det melder DinSide.

Norge står midt i en smågodtkrise

De siste ukene har smågodthyllene i Norge begynt å tømmes raskt. Flere butikker har gått tomme for populære typer smågodt, spesielt bringebær- og lakrisskaller samt skumbananer fra Bubs Godis.

Butikker som Kiwi på Bekkestua har nå halvfulle smågodthyller, og det er tydelige merker på leveranseproblemer. Over hyllene har flere butikker hengt opp skilt der det informeres om forsinkelser fra leverandøren.

Orkla, som leverer smågodt i løsvekt til blant annet Norgesgruppen (eier av Kiwi, Spar, Meny og Joker), bekrefter at godterihyllene skal fylles opp i tide til Halloween. Mer godteri er på vei, ifølge Orklas kommunikasjonssjef.

En av hovedgrunnene til den uvanlig høye etterspørselen etter smågodt er TikTok-trenden «Swedish Candy». Denne virale trenden, særlig populær i USA, har økt etterspørselen etter svenske godterimerker, og Bubs er blant de mest ettertraktede produktene.

Flere aktører i dagligvarebransjen, som Norgesgruppen og Coop, har merket disse leveranseutfordringene. Kine Søyland, kommunikasjonsjef i Norgesgruppen, forklarer at etterspørselen har gjort det vanskelig for produsentene å holde tritt med produksjonen, men at de nå fokuserer på å få de mest populære smågodtvariantene tilbake i hyllene.

De mest etterspurte variantene

Dagbladet har besøkt butikker rundt i Oslo hvor de fargerike smågodthyllene også har begynt å tømmes, spesielt for de mest etterspurte variantene som banan og lakris fra Bubs. Til tross for tomme hyller, forsikrer Coop Norge at de fortsatt har smågodt tilgjengelig, selv om enkelte bokser har vært utsolgt.

Simen Kjønnås Thorsen, kommunikasjonsrådgiver i Coop, oppfordrer kundene til å utforske nye typer smågodt hvis favorittene deres mangler. Han understreker at butikkene vil ha nok smågodt til helgekos, selv om enkelte produkter er vanskelig å få tak i.

Produksjonskapasiteten ved Bubsfabrikken i Jönköping jobbes det nå intensivt med å øke. Selv om det vil ta litt tid, forsikrer Orkla om at fabrikkene jobber for fullt for å dekke etterspørselen. Bubs-produkter selges ut så fort de er produsert, men flere forsyninger er på vei, og nordmenn kan snart finne favorittgodteriet sitt i hyllene igjen.

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.