Helgeværet: Her blir det strålende sol

13/09/2024 11:30

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Er været på din side denne helgen? Sjekk her!

Selv om høsten har gjort sitt inntog, ser det ut til at seinsommerens behagelige vær fortsetter, også denne helgen.

Ifølge Eldbjørg Moxnes, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, vil det være mange fine værforhold å se frem til, selv om temperaturene ikke når opp til samme nivå som forrige helg.

- Det blir en del roligere vær inn mot helg, etter nedbøren som har vært denne uka, sier Moxnes til Dagbladet.

For Sør-Norge vil helgen by på flere solrike dager, og det er gode muligheter for å planlegge aktiviteter utendørs. Det melder Dagbladet.

Østlandet kan derimot forvente fortsatt godt vær søndag, om enn med litt lavere temperaturer enn forrige helg. I Sør-Norge vil temperaturen ligge mellom 15 og 17 grader, noe meteorologen beskriver som relativt varmt for denne tiden av året.

- Men hvis du skal på topptur så begynner det å bli vinterlig på fjelltoppene, men ellers mildt i fjellet også.

Videre forklarer Moxnes at Trøndelag også kan forvente tørt og mildt vær gjennom helgen, med temperaturer rundt 15 grader.

Nord-Norge får også glede av noen solrike dager, selv om det kan være enkelte regnbyger lørdag. Søndagen ser ut til å bli spesielt fin, med temperaturer opp mot 15 grader i flere områder.

For Øst-Finnmark, der det har vært svært tørt i det siste, kan litt regn på lørdag være velkomment, da skogbrannfaren har vært betydelig i denne delen av landet.

Når det gjelder neste uke, varsler Moxnes om en tørr og fin start i Sør-Norge, mens det i Nord-Norge vil bli noe våtere.

- I Sør-Norge vil temperaturene ligge på 15-17 grader, mens det i nord vil ligge på 10-13 grader.