Jackson 5-legenden Tito Jackson har gått bort

16/09/2024 09:21

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tito var den tredje eldste av den legendariske Jackson-familien.

Tito Jackson, et grunnleggende medlem av den ikoniske Jackson 5 og eldre bror til Michael Jackson, har gått bort i en alder av 70.

Tredje eldste sønn

Nyheten om hans død ble delt av Steve Manning, en mangeårig familievenn og tidligere representant, med mediet Entertainment Tonight.

Mens den offisielle dødsårsaken ikke er bekreftet, mener Manning at Tito fikk et hjerteinfarkt mens han kjørte fra New Mexico til Oklahoma.

Født Toriano Adaryll Jackson 15. oktober 1953, i Gary, Indiana, Tito var den tredje eldste av den legendariske Jackson-familien.

Han ble berømt på 1960-tallet da han ble sammen med brødrene Michael, Jermaine, Jackie og Marlon for å danne The Jackson 5, en av de mest innflytelsesrike gruppene i popmusikkhistorien.

Gruppens suksess banet vei for deres banebrytende lyd, som blander soul, funk og pop, og bidro til å forme det globale musikklandskapet.

Titos bidrag til musikk og hans rolle i The Jackson 5 gjorde en varig innvirkning. Sanger som "I Want You Back" og "ABC" ble internasjonale hits, og befestet gruppens plass i musikkhistorien.

Titos død har etterlatt fansen og musikkindustrien i sorg, og markerer slutten på en æra for de som vokste opp med Jackson-familiens musikk.