Lego bestemte seg i fjor for å stoppe et prosjekt der fokuset var å lage klosser av resirkulerte drikkeflasker i stedet for oljebasert plast. Grunnen til at de stoppet prosjektet er at det ville ført til høyere CO2-utslipp i løpet av produktets levetid.
Ifølge Financial Times ble avgjørelsen tatt etter at verdens største leketøysprodusent forsøkte å finne mer bærekraftige materialer. Dette er en del av en bølge av selskaper som jobber med sitt bidrag til å redusere globale utslipp midt i klimakrisen.
Det danske selskapet produserer milliarder av legoklosser hvert år og begynte i 2021 å undersøke en potensiell overgang til resirkulert polyetylentereftalat (PET), som ville erstatte bruken av akrylonitrilbutadienstyren (ABS), som krever omtrent 2 kg petroleum for å lage 1 kg av plast.
ABS brukes i rundt 80 % av legoklossene, og derfor er ikke alle klossene deres produsert på denne måten.
"Det er som å prøve å lage en sykkel av tre i stedet for stål," sa Tim Brooks, Legos leder for bærekraft, og la merke til hvordan det ikke-oljebaserte materialet var mykere og krevde ekstra ingredienser for å sikre holdbarhet samt mer energi å behandle. og tørking.
"Nivået av forstyrrelser i produksjonsmiljøet var slik at vi måtte endre alt i våre fabrikker for å skalere opp bruken av resirkulert PET. Etter alt dette ville karbonfotavtrykket vært høyere. Det var skuffende," sa han.
Firmaet uttalte i 2021 at de hadde over 150 personer som jobbet med bærekraft. Men Lego-sjef Niels Christiansen sa til Financial Times at de «testet hundrevis av materialer», men ikke kunne finne et «magisk materiale» for å løse bærekraftspørsmålene.
I stedet har Lego som mål å gjøre alle deler av ABS mer bærekraftig ved å inkludere mer biobasert og resirkulert materiale.
Christiansen sa at de vil tredoble utgiftene til bærekraft til 3 milliarder danske kroner i året innen 2025, samtidig som de lovet å ikke velte de høyere kostnadene over på forbrukerne.