Legoland kritiseres: Tilbyr kritisert VIP-løsning «Betal mer og unngå køene»

26/07/2024 14:51

Sofie

Nyheter
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Hva synes du om den løsningen?

Den populære fornøyelsesparken Legoland i Billund tiltrekker seg årlig et bredt publikum bestående av familier, ungdom og turister.

Besøkende kommer fra hele verden for å oppleve parkens imponerende Lego-konstruksjoner samt en rekke aktiviteter og ritt. Som kan underholde barn og voksne i alle aldre.

I løpet av ferien opplever Legoland en spesielt stor tilstrømning av gjester, noe som dessverre gir lange køer ved de mest populære attraksjonene. For å løse problemet og forbedre gjesteopplevelsen har ledelsen i Legoland innført en løsning som, til tross for at den har vært mulig siden 2021, fortsatt skaper stor debatt.

Siden 2021 har besøkende i Legoland hatt muligheten til å kjøpe en såkalt «Reserve and Ride»-billett, som lar dem hoppe over køen og bruke turene opptil 90 prosent raskere. Det er altså en form for «VIP»-tilgang, men kun for én dag.

Prisen for denne tjenesten varierer mellom DKK 299 og 799 per person og kommer på toppen av prisen på sesongkort eller dagsbillett.

Selv om dette tiltaket ser ut til å løse problemet med lange køer for noen, er det langt fra enighet om at det er en god løsning.

Mange uttrykker misnøye over at køene rett og slett vokser for de som ikke kjøper denne tilleggstjenesten. Men de med økonomisk mulighet går forbi dem.

En mor forklarte i et intervju med TV 2 at det kan være vanskelig å forklare barn hvorfor noen må stå foran i køen fordi de har råd til å betale mer. En far ga også uttrykk for at han ikke synes det er en god løsning, og han kritiserer grunnprinsippet i ordningen.

Legoland fastholder imidlertid at parken fortsatt er en lekeplass for alle og ser ikke noe problem med tillegget «reserve and ride».

Hvis du vil hoppe over køen neste gang du besøker Legoland, kjøp din reserve- og kjørebillett her.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.