Madeleine McCann-saken ryster fortsatt verden: Nå starter etterforskerne et viktig søk

28/11/2023 16:00

Sofie

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
Nye uttalelser fra hovedmistenkte har satt politiet på nytt søk.

I en uventet vri på den langvarige etterforskningen av Madeleine McCann-saken, etterforsker tyske myndigheter nå et av nøkkelvitnene, Helge Büsching, for mulige falske bevis og anklager mot den dømte pedofilen og voldtektsmannen, Christian Brückner.

Dette skriver det britiske mediet Mirror.

Brückner ble identifisert som mistenkt i 2020 og offisielt navngitt i 2022 i forbindelse med forsvinningen i 2007 av den tre år gamle jenta fra feriebyen Praia da Luz i Portugal.

Christian Brückners advokat, Friedrich Fülscher, har kommet med alvorlige påstander om at Büsching ga «uoppfordret falsk vitnesbyrd», og sendte tyske etterforskere ned en ny og kompleks vei.

Büsching, som tidligere har vært en hjørnestein i saken og hevdet at Brückner tilsto ham, står nå overfor nøye gransking av sin troverdighet.

Det var Büsching som først rapporterte om videobånd som angivelig er stjålet fra Brückner som viser grufulle forbrytelser. Disse båndene, angivelig gjemt i en campingvogn, har aldri blitt funnet.

Büschings uttalelse endret seg imidlertid i januar 2023, da han plutselig hevdet at båndene hadde blitt liggende i en landeiendom han tidligere hadde okkupert.

Fülschers forsvarsstrategi har vært aggressiv og inkluderer en forespørsel om utsettelse av Brückners voldtektsdom og en ny rettssak, som på det sterkeste avviser alle anklager mot hans klient.

Aktor Hans-Christian Wolters fra statsadvokatembetet i Braunschweig står nå overfor avgjørelsen om Büschings bevis fortsatt er tilstrekkelig til å opprettholde siktelsen mot Christian Brückner.

Denne siste utviklingen kommer på et kritisk tidspunkt, med rapporter som indikerer at det tyske politiets etterforskning av Brückner står overfor utfordringer og kan være på randen av kollaps.

Mangelen på nye spor som knytter ham til Madeleines forsvinning, kombinert med Büschings tilsynelatende mangel på samarbeid med myndighetene, truer med å svekke påtalemyndighetens utsikter.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.