Mia-saken sjokkerte hele Danmark: I dag skjer det

07/06/2023 05:30

Emma

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
Det skremte hele Danmark og stjal alle overskriftene - i dag skjer det.

Mia-saken startet da den unge sykepleierstudenten plutselig forsvant etter en kveld ute i Aalborgs uteliv 6. februar i fjor. Hennes forsvinning skjedde tidlig om morgenen og etterlot mange spørsmål.

Og over lengre tid har det vært stille i den tragiske saken om 22 år gamle Mia Skadhauge Stevn, som ble drept i februar 2022.

Men siden den gang har mye informasjon sett dagens lys. En 37 år gammel mann er formelt siktet for drapet på den unge sykepleierstudenten.

Men det stopper ikke her.

37-åringen som er siktet for drapet på Mia Skadhauge Stevn har en grusom fortid bak seg.

Mannen er tidligere siktet for usømmelig omgang med lik, voldtekt og drapet på Mia Skadhauge Stevn. I drapet på Mia fortsetter han imidlertid å nekte straffskyld.

Så langt tilbake som i 2010 risikerte mannen ekskjæresten og morens liv etter å ha kuttet bremserørene på ekskjærestens bil.

Ingen av de to ble skadet fordi moren hadde lagt merke til at bremsene på bilen ikke fungerte da hun kjørte bilen ut av oppkjørselen.

Senere fant politiet et spyd ved mannens bolig, som var koblet til sporet på bremserøret. Mannen, som da var 24 år, hevdet den gang at ekskjæresten hadde plantet verktøyet i boligen hans.

Men nå er det utsikter til at tiltalte i dag også vil sette ord på Mia-saken når rettssaken starter i dag, 7. Juni.

Dette er budskapet fra tiltaltes forsvarer, Mette Grith Stage, til B.T.

– Det er fortsatt min forventning at han skal vitne, sier tiltaltes forsvarer.

Og du trenger bare å sove en gang til før den mer enn ni dager lange rettssaken begynner, hvor det absolutt ikke er mye å skrive hjem om.

Skulle alt gå etter planen, vil en dom bli avsagt 29. juni, når påtalemyndigheten har gjort sitt for å overbevise en jury om at den tiltalte 37-åringen er skyldig i den forferdelige forbrytelsen som ble funnet i tiltalen.