Nå er det slutt: Spotify deler en trist kunngjøring

04/12/2023 17:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nå er det over.

I en tid hvor den globale økonomien viser tenner, står Spotify, den verdenskjente musikktjenesten, overfor en betydelig utfordring.

Dette skriver selskapets administrerende direktør, Daniel Ek, i et åpent brev på Spotifys nettsider.

Her avslører han at til tross for selskapets vellykkede fremgang de siste to årene, står de nå overfor nye utfordringer. Disse utfordringene krever en justering i selskapets størrelse for å sikre at de kan navigere i det urolige økonomiske farvannet.

Det betyr at Spotify må kutte i arbeidsstyrken med hele 17 prosent. Denne avgjørelsen kommer som en direkte konsekvens av dramatisk bremsende økonomisk vekst og økende kapitalkostnader, som har rammet mange selskaper hardt på tvers av bransjer:

"Selv om vi har gjort verdig fremgang, som jeg har uttrykt mange ganger, har vi fortsatt arbeid foran oss. Den økonomiske veksten har avtatt dramatisk og kapitalen har blitt dyrere. Og Spotify er ikke unntatt fra disse realitetene," heter det blant annet", lyder brevet før han fortsetter:

"For å tilpasse Spotify med våre fremtidige mål og for å sikre at vi er riktig størrelse for fremtidige utfordringer, har jeg tatt den vanskelige beslutningen om å redusere vårt totale antall ansatte med omtrent 17 prosent i hele selskapet."

De ansatte som berøres av denne beslutningen vil motta en møteinvitasjon fra HR innen to timer og disse møtene vil finne sted før uken er omme.

Men som en del av sluttvederlaget vil gjennomsnittlig berørt arbeidstaker motta lønn og helseforsikring i fem måneder.

Ikke første gang

Dette er ikke første gang Spotify må ty til permitteringer. Tidligere i år ble 200 ansatte sagt opp, og i januar ble seks prosent av arbeidsstokken sagt opp som ledd i en omorganisering.

Disse tidligere rundene med permitteringer understreker utfordringene som Spotify og mange andre selskaper står overfor i en tid med økonomisk usikkerhet.