Nortura tilbakekaller pålegg fra Gilde

15/08/2024 15:13

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kan inneholde metallbiter.

Nortura tilbakekaller et mindre parti av Gilde Ekte kokt skinke, som er distribuert i Nordland, Troms og Finnmark, på grunn av mulig forekomst av metallspon i produktet.

Forbrukere som har kjøpt 110g-pakken av Gilde Ekte kokt skinke med siste forbruksdag 15. september 2024, bes om å kaste produktet umiddelbart.

Tilbakekallingen gjelder kun varer kjøpt i NorgesGruppen-butikker i området fra Lofoten/Ballangen i sør til Honningsvåg og Kirkenes i nord, i perioden fra 9. til 15. august. Det skriver NTB i en pressemelding.

Problemet skyldes en produksjonsfeil som kan ha resultert i små metallpartikler i skinken, noe som kan utgjøre en potensiell helsefare.

Feilen ble oppdaget på fabrikken, og størstedelen av partiet ble destruert, men en pall ble dessverre sendt ut ved en feiltakelse. Nortura beklager hendelsen og jobber nå med å forbedre sine rutiner for å forhindre at lignende situasjoner oppstår i fremtiden.

Forbrukere som har kjøpt dette produktet, oppfordres til å enten kaste det eller returnere det til butikken for full refusjon. Ved spørsmål kan Nortura forbrukersenter kontaktes på [email protected].

Foto: Nortura / NTB