Og derfor ble det antatt at etterforskningen av Marie Østbø, som forsvant i Sør-Afrika for seks år siden, ble avsluttet.
Men det er den ikke.
Det bekrefter sørafrikansk politi etter at Dagbladet kontaktet dem:
«Saken er fortsatt under etterforskning av politiet på Knysna. Men all innsats og alle ressurser ble brukt i søk og etterforskning av Marie Østbø», informerer oberstløytnant Malcolm Pojie i en e-post til avisen.
Han ønsker imidlertid ikke å oppgi konkrete navn på de som er involvert i etterforskningen:
"Så snart det kommer ny informasjon, vil dette bli gitt umiddelbart," sier Malcolm Pojie.
Saken om 20 år gamle Marie Østbø har utviklet seg til et stort mysterium.
I 2018 forsvant hun under mystiske omstendigheter da hun var på tur med skolen sin.
På en strand fant politiet telefonen og skoene hennes. Hun ble også fanget på et overvåkingskamera bare 100 meter fra hotellet hun bodde på.
Hun har ikke blitt sett siden.
Det lokale politiet i Sør-Afrika mener det er mest sannsynlig at hun druknet etter en tur i vannet.
Men etterpå endret de retning og mente at Østbø kunne bli utsatt for en forbrytelse. Omgjøringen skjedde etter at norsk politi reiste til Sør-Afrika og hjalp til med en rekke avhør av personer.
I 2023 ble en mann mistenkt for drap på Marie Østbø – men det har ikke skjedd noe mer på den fronten siden den gang.
Faktisk mente norsk politi at saken var henlagt fordi de angivelig ikke kunne komme i kontakt med politiet i Sør-Afrika.
Det får også Marie Østbøs far til å komme med en skarp kritikk av norsk politi. Han mener politiet tar for lett på saken og må presse på, siden en norsk statsborger kan ha blitt drept i Sør-Afrika.
Derfor har faren sammen med sin advokat klaget inn på det norske kriminalpolitiet, Kripos.
«Vi har tidligere fått beskjed fra det sørafrikanske politiet om at det vil holde saken åpen inntil den har funnet en løsning. Det er over ett år siden vi fikk svar fra dem (det sørafrikanske politiet, red.). Vi har ikke fått svar på våre siste henvendelser, herunder om det er tatt nye etterforskningsskritt,» svarer politiadvokat Anette Berger i Kripos på kritikken.