Pantelotteriets fremtid i fare: Kan forsvinne

27/08/2024 17:30

Sofie

Nyheter
Sjangerfoto: SiljeAO / Shutterstock.com
Sjangerfoto: SiljeAO / Shutterstock.com
Skjebnen til Pantelotteriet avgjøres snart.

NRK rapporterer at nye regler som ble innført i fjor, innebærer at tillatelser for nasjonale lotterier må fordeles på nytt. Denne omfordelingen skal skje gjennom en loddtrekning i Kulturdepartementet neste år.

Som et resultat av disse endringene, er det usikkert om inntektene fra pantelotteriet fortsatt vil tilfalle Røde Kors i fremtiden. Organisasjonen uttrykker nå bekymring for at de kan miste viktige inntektskilder.

Øistein Mjærum, kommunikasjonsdirektør i Norges Røde Kors, oppfordrer regjeringen til å finne løsninger for å forhindre dette potensielle tapet. Det skriver DinSide.

De nye reglene fra regjeringen har som formål å minimere risikoen for at folk utvikler spilleproblemer gjennom pengespill. Mjærum understreker at denne risikoen er minimal når det gjelder pantelotteriet.

- Vi mener at det er ingen lotterier som klarer å matche Pantelotteriet på det. Du legger jo ikke engang penger i det, men flasker og bokser, sier han til kanalen.

På sin side uttaler statssekretær Erlend Hanstveit i Kulturdepartementet at departementet vil vurdere Røde Kors' bekymringer.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
To tenåringer fant en diamant verdt 44,7 millioner kr - Så mye penger fikk de hver I 2017 vekket oppdagelsen av en 709 karat diamant i Sierra Leone internasjonal oppsikt.