Populær restaurantkjede trues av konkurs: Nå kommer melding fra norske restauranter

22/10/2024 07:16

Yvonne

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den verdenskjente restaurantkjeden skal være nær på å bli "lukket og slukket". Dette skjer med de norske restaurantene.

Ifølge ikke navngitte kilder i selskapet pågår det nå forhandlinger med långivere for at selskapet skal kunne søke om konkursbeskyttelse i løpet av de neste ukene.

Håpet er at det er mulig å restrukturere selskapet og redde restaurantene.

Det melder nyhetsbyrået Bloomberg.

De siste årene har den høye rentesituasjonen satt mange aktører i restaurantbransjen i fare.

Den verdenskjente amerikanske restaurantkjeden TGI Fridays har allerede stengt alle sine restauranter i Sverige etter konkurs og flere restauranter i USA er lukket som en del av selskapets brannslukking. Nå kommer informasjon om at kjedens amerikanske virksomhet er tett på å gå konkurs.

Comfort food og casual dining
TGI Fridays har restauranter i mange land rundt om i verden, inkludert hundrevis i hjemlandet USA. Den siste tiden har imidlertid kjeden hatt det utrolig tøft – som mange andre aktører i "casual dining"-segmentet.

TGI Fridays er en amerikansk restaurantkjede kjent for sin avslappede atmosfære, med en innredning inspirert av retro diners og sportsbarer. Menyen består av klassisk amerikansk comfort food som hamburgere, spareribs og kyllingvinger, samt deres populære "Jack Daniels"-glasering på flere retter.

TGI Fridays henvender seg med sine over 200 spisesteder i USA og omtrent 500 restauranter i resten av verden, til både til familier og voksne. Kjeden er også kjent for sitt store utvalg av cocktailer og tilbyr ofte "Happy Hour" med rabatterte priser.

I fare for konkurs
Men nå går altså kjeden med slagordet "Her er det alltid fredag" en usikker fremtid i møte.

I Norge er det fire TGI Fridays-restauranter. Én på Aker Brygge, én ved Oslo City, én på Oslo lufthavn og én i Bergen. Tidligere var det også en restaurant på Karl Johan som stengte i 2018 etter 21 års drift. To år senere lukket kjedens filialer i Fredrikstad og på Jessheim. I følge Dagbladet Børsen vil en eventuell konkurs ikke påvirke de fire norske restaurantene.

"Dette har ingen betydning for våre restauranter og ansatte. De norske TGI Fridays-restaurantene drives uavhengige som franchise og har en sunn og god drift", sier kommunikasjonsdirektør i Jordanes som driver de norske restaurantene, Sofie Oraug-Rygh, til Børsen.

Disse restaurantene står også i fare hvis opplysningene fra Bloomberg viser seg å være korrekte.

Også amerikanske varemerker som Red Lobster og Hooters er i fare, ifølge Bloomberg.

Foto: Shutterstock