Reiseforsikringen dekker ikke flystreik

23/08/2024 17:00

Sofie

Nyheter
Foto:  Anna Shvets / Pexels
Foto: Anna Shvets / Pexels
Flystreik og reiseforsikring: Hva du må vite.

Streiken blant kabinansatte i SAS har ført til utfordringer for mange reisende. Forsikringsselskapet Fremtind melder at reiseforsikringen ikke dekker forsinkelser eller kanselleringer som skyldes streik i flyselskapene.

Mange kunder har henvendt seg for å søke erstatning, men slike hendelser faller utenfor forsikringsdekningen. Det skriver NTB i en pressemelding.

– Husk at du må kontakte flyselskapet ditt om streiken gjør at flyvningen blir innstilt, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i forsikringsselskapet Fremtind.

Reiseforsikringen vil ikke dekke refusjon av flybilletter eller andre kostnader knyttet til streiken, eller reiser som flyselskapet selv kansellerer.

Forbrukerrådet råder reisende til å vente med å avbestille flybilletter ved en pågående streik. Hvis du selv avbestiller reisen, mister du retten til refusjon, en rett du har dersom flyselskapet avlyser flyvningen.

Hofstad-Nielsen påpeker at hvis flyvningen din kan bli påvirket av streik, er det viktig å ikke avbestille før du får en bekreftelse på at flyet er innstilt.

Dersom flyvningen din blir kansellert, har du tre valg:

  1. Få refusjon for billetten direkte fra flyselskapet som streiker.

  2. Om mulig, ombook reisen til et senere tidspunkt.

  3. Bestill ny reise med et annet selskap, eller bruk andre transportmidler som bil eller tog, og søk deretter refusjon fra det streikende flyselskapet.

Hofstad-Nielsen bemerker at selv om billetter ofte blir refundert, spesielt etter pandemien, kan det ta tid å få pengene tilbake, spesielt i høysesongen.

Når det gjelder hotell eller feriehus, dekkes heller ikke avbestillinger knyttet til streik av reiseforsikringen.

Hofstad-Nielsen anbefaler derfor kunder som har urefunderbare bestillinger å kontakte hotellet eller utleier direkte for å undersøke mulighetene for avbestilling og eventuell tilbakebetaling.