SAS går ut i streik: Et begrenset antall flyginger blir rammet i dag

23/08/2024 09:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Totalt 120 kabinansatte fra Fellesforbundet og Parat har gått ut i streik.

Det har oppstått et brudd i meklingen mellom SAS og kabinpersonalet, noe som resulterer i en streik som starter fredag morgen.

Både Parat og Fellesforbundet bekreftet bruddet til NTB rett etter klokken 5.30. Uenigheten dreier seg om både lønn og arbeidsvilkår, ifølge Martinus Røkkum, leder for SAS Norge Kabinforening i Parat. Det skriver TV2.

– SAS har ikke vært villige til å imøtekomme oss på noen av våre krav. Vi hadde derfor ikke noe annet valg en å gå til streik, sier han.

Dag-Einar Sivertsen, forbundssekretær i Fellesforbundet, informerte om at de kabinansatte har stilt "rimelige krav om to frihelger i måneden for å kunne opprettholde et minimum av sosialt liv, samt en daglig spisepause utenfor reisendes kø."

– SAS har avvist alle krav og ønsker at de kabinansatte skal fortsette å arbeide under vilkår som ikke er forenlig med norsk arbeidsliv, sier Sivertsen.

SAS opplyser at «et begrenset antall» flyginger vil bli berørt av streiken i dag.

Totalt 120 kabinansatte fra Fellesforbundet og Parat har gått ut i streik fra fredag morgen. Ifølge SAS' pressesjef Øystein Schmidt, arbeider de nå for å sikre at flest mulig flyginger går som planlagt, til tross for streiken. Det skriver E24.

Begge partene er klare til å intensivere streiken ytterligere dersom konflikten fortsetter.

– Et begrenset antall flyginger blir i dag påvirket av streiken, og vi jobber nå med å få så mange flyginger som mulig til å gå som planlagt, skriver pressesjef Øystein Schmidt i SAS i en pressemelding.