Ruter med alvorlig advarsel

29/08/2024 09:00

Sofie

Nyheter
Sjangerfoto: Bahnfrend/Wikimedia Commons
Sjangerfoto: Bahnfrend/Wikimedia Commons
Ruter advarer.

Det har lenge vært mange falske konkurranser og tilbud som sprer seg på Facebook. Vanligvis skjer dette ved at svindlere lager falske sider som utgir seg for å representere kjente selskaper, og deretter prøver å få folk til å klikke på lenker og gi fra seg sensitiv informasjon.

Nylig har Ruter sendt ut en advarsel om en ny type svindel. Det melder DinSide.

- Vi gjør oppmerksom på at noen kreative sjeler forsøker å utgi seg for å være oss i disse dager. Vi er ikke til stede på Facebook med andre kontoer enn denne, skriver Ruter i et Facebook-innlegg.

Denne saken ble først rapportert av Avisa Oslo.

Ruter oppfordrer også brukerne til å se etter det blå verifiseringsmerket på profilen for å sikre seg at siden er autentisk.

Foto: Skjermbilde

- Husk at vi aldri sender deg til et nettsted utenfor ruter.no eller Ruter-appen for å kjøpe billett. Det sies at etterligning er den største form for smiger, men vi tar dette veldig alvorlig og har meldt inn sakene til Facebook. Takk til alle som har gitt oss beskjed, skriver de videre.

Også AtB, som administrerer kollektivtrafikken i Trøndelag, har opplevd en lignende type svindel på Facebook, ifølge Adressa.