Store nyheter: Facebook gjør store endringer

08/10/2024 16:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Facebook gjør store endringer.

Facebook er noe vi alle kjenner til, og de fleste er storbrukere av de sosiale mediene som har vært på markedet i mange år. 

Utvikling på digitale plattformer pågår, og det kreves derfor oppdateringer for at plattformen skal fungere best mulig.

Facebook gjør nå store endringer.

Dette skriver Ekstra Bladet

Facebook går gjennom betydelige endringer med sikte på å tilpasse plattformen til en ny digital virkelighet. Mediegiganten som en gang revolusjonerte måten vi navigerer på nettet, står overfor noen oppdateringer som vil endre måten brukerne opplever innhold på.

Meta, selskapet bak Facebook og Instagram, har annonsert planer om å fjerne skillene mellom plattformene sine og introdusere flere algoritmebaserte anbefalinger.

Hensikten med disse endringene er å fremme nytt innhold og skape sterkere forbindelser mellom brukerne. 

Et av de mest bemerkelsesverdige elementene i oppdateringen er introduksjonen av en ny lokal fane. Funksjonen skal gi brukerne oversikt over innlegg fra grupper, Markedsplassen og arrangementer i deres nærmiljø.

Med økt fokus på lokalsamfunnet håper Meta å gjenskape noe av det nære samspillet som tidligere preget plattformen.

I tillegg vil Facebook få en Explore-seksjon, som minner om Instagrams algoritmedrevne funksjon, der brukere kan finne nytt innhold basert på interessene deres.

Det er et klart skritt mot å tilby personlig tilpasset innhold, som er noe du ser på TikTok og Instagram.

Reels oppdatering

En annen betydelig oppdatering er utvidelsen av Reels, som vil få en hel fane for korte videoer. Meta satser stort på dette formatet, som er inspirert av Tik Tok.

Meta tar også opp et gammelt problem, begrensningen med å invitere ikke-Facebook-brukere til arrangementer.

Fremover kan invitasjoner sendes via SMS eller e-post, noe som potensielt gjør Facebook-arrangementer mer tilgjengelige for folk utenfor plattformen.

Meta understreker at disse oppdateringene først vil bli utgitt i utvalgte byer i USA og Canada. De nye funksjonene har som mål å tiltrekke seg unge voksne og oppmuntre dem til å utforske nye interesser. Meta sier:

"Vi legger til nye funksjoner som kan hjelpe unge voksne - og Facebooks andre brukere - med å utforske interessene deres og koble til verden utenfor deres nære venner."

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.