Store utfordringer for norsk matgigant

17/09/2024 06:30

redaktion

Nyheter
Foto: Oda
Foto: Oda
Matgigant i krise.

Få måneder etter sammenslåingen med det svenske selskapet Mathem, står Oda overfor økonomiske vanskeligheter og har søkt om rekonstruksjon i Sverige for å unngå konkurs, ifølge Dagens Næringsliv. Ansatte ble informert om situasjonen under et allmøte mandag.

Betydelig økonomisk tap

Oda, som er en nettbutikk for dagligvarer levert direkte på døren, fusjonerte med Mathem i november i fjor. Begge selskapene inngår nå i Oda Group.

Bare måneder etter fusjonen, står selskapet overfor store økonomiske utfordringer og ser ingen annen utvei enn å gå til retten for å få til en rekonstruksjon, som er et forsøk på å unngå konkurs. Det melder Nettavisen.

Hensikten med rekonstruksjonen er å redusere gjeldsbyrden, som i dag er på 596 millioner svenske kroner. Chris Poad, administrerende direktør i Oda Group, uttalte til svenske Dagens Industri at penger forsvinner fra selskapet uten å bidra til driften.

Nedskalering og oppsigelser

I forbindelse med restruktureringen blir lagerdriften i Gøteborg og Malmø flyttet til Larsboda, noe som resulterer i at omtrent 300 ansatte mister jobben. Dette kommer i kjølvannet av nedskjæringene i juni, da Oda måtte redusere arbeidsstokken med 150 ansatte i Oda Group Services.

Poad understreket at selv om en rekonstruksjon er en krevende beslutning, er det nødvendig for å sikre fremtiden til Mathem. Prosessen er forventet å vare mellom tre til seks måneder, men kundene vil ikke merke noen endringer i tjenestene, ifølge selskapet.

Langsiktige mål

Oda Groups ledelse ser på rekonstruksjonen som en mulighet til å revurdere selskapets kostnadsstruktur. Dette skal bidra til at Mathem blir økonomisk bærekraftig på sikt og kan fortsette å vokse. Poad uttaler videre at målet er å styrke selskapets økonomi og sikre en stabil fremtid for Mathem.