Statens vegvesen varsler storkontroll

16/09/2024 11:30

Sofie

Nyheter
Foto: NTB
Kontrollen alle må vite om – skjer i dag!

Mandag 16. september starter Statens vegvesen en omfattende landsdekkende kontroll med fokus på beltebruk i buss.

Ifølge Ingvild Ryengen-Bjerke fra Statens vegvesen, ønsker de å oppfordre flere til å overføre vanen med å bruke bilbelte fra bilen til bussen, uavhengig av reiselengde.

- Bruk av sikkerhetsbelte i buss er det enkleste trafikksikkerhetstiltaket som finnes. Beltet holder deg på plass i setet, slik at du ikke er til fare for deg selv eller andre i en ulykke, sier hun i en pressemelding.

Statens vegvesen understreker at kontrollene og informasjonen de formidler om beltebruk har stor betydning. Undersøkelser og tilbakemeldinger viser at slike tiltak er essensielle for å sikre passasjerenes sikkerhet.

- Passasjerer som ikke bruker sikkerhetsbelte i buss er en risiko for deg og meg. Våre kontroller er med på å minne passasjerene om viktigheten og skaderisikoen, sier Ingvild videre. Vi oppfordrer derfor alle til der det er belte - bruk det, heter det videre i pressemeldingen.

Forrige uke rapporterte DinSide om Aksjon Skolevei, et samarbeid mellom politiet, kommuner, Vegvesenet og Trygg Trafikk. I løpet av de første to ukene av skoleåret gjennomførte politiet hele 122 kontroller rundt skoler i Oslo, Asker og Bærum.

Tomm Berger, seksjonssjef for trafikk- og sjøtjenesten i Oslo politidistrikt, uttalte at "etter to ukers aktiv kontrollvirksomhet rundt skolene er det høy fart og uoppmerksomhet som får de store utslagene i form av forenklede forelegg."

Det ble utstedt totalt 980 forenklede forelegg, hvorav 470 gjaldt hastighet som var over 10 km/t over fartsgrensen.