Tilbyr gratis reise neste sommer

02/08/2023 13:06

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Gratis reise tilbys nå.

I kjølvannet av de massive skogbrannene som ødela ferien til mange utenlandske turister på den idylliske øya Rhodos, har den greske regjeringen annonsert en hjelpende hånd. Ifølge nyhetsbyrået Reuters vil de tilby sjenerøs kompensasjon i form av en gratis tur til øya neste år.

Den greske statsministeren Kyriakos Mitsotakis sa til Storbritannias ITV, ifølge Reuters: «Til alle de hvis ferie ble avkortet på grunn av skogbrannene, tilbyr den greske regjeringen, i samarbeid med lokale myndigheter, en ukes gratis ferie på Rhodos neste vår eller høst , slik at vi kan sikre at de kommer tilbake til øya og nyter dens naturlige skjønnhet.»

Det var 18. juli at skogbrannene brøt ut på Rhodos og utløste den største evakueringen som Hellas noen gang har opplevd.

Ifølge Reuters flyktet mer enn 20.000 lokalbefolkning og turister fra hjemmene og hotellene sine i et forsøk på å unngå flammene.

Håper på å gjenoppbygge turistindustrien

Vassilis Kikilias, den greske ministeren for klimakrise og sivil beskyttelse, har offentlig uttalt at flertallet av de mer enn 600 brannene som brøt ut i Hellas i juli var et resultat av menneskelige handlinger.

Høy temperatur spilte imidlertid også en rolle i å forverre situasjonen, noe som gjorde brannene mer sannsynlige.

Selv om 15 prosent av Rhodos ble berørt av skogbrannene, forsikrer statsministeren at situasjonen nå er normalisert.

Selv om detaljer om hvordan kompensasjonen skal utbetales fortsatt er uklare, håper man at tilbudet om en gratis reise tilbake til øya vil bidra til å gjenoppbygge reiselivsnæringen og vise takknemlighet til de reisende som er berørt av tragedien.

Denne gesten fra den greske regjeringen har også som mål å sikre at Rhodos fortsetter å blomstre som et populært reisemål for fremtidige besøkende som ønsker å oppleve øyas naturlige skjønnhet og unike sjarm.