Trist nytt for Aleksander Aamodt Kilde

26/01/2024 12:33

Emma

Nyheter
Foto: Instagram
Det er trist nytt for Aleksander Aamodt Kilde og kjæresten.

Den amerikanske stjernealpinisten Mikaela Shiffrin, som er kjærester med norske Aleksander Aamodt Kilde, fikk et tøft møte med sikkerhetsnettet under verdenscuprennet i utfor i Cortina fredag.

Shiffrin ble liggende urørlig i snøen etter rundkastet. Hun forsvant ut av løypa etter et lite hopp og klarte ikke å unngå å havne i nettet.

- Nei, nei, nei. Det der så ikke bra ut i det hele tatt. Det beinet der så ikke bra ut. Hun må jo få noe hjelp!, utbrøt Viaplay-kommentator Henrik Jonassen.

Etter relativt kort tid fikk Shiffrin medisinsk hjelp. Uhellet skjedde tidlig i traseen.

Shiffrin kom seg etter hvert på beina, men hadde tydelige smerter. Hun så ut til å ha fått en solid smell i venstrebeinet og hinket ut av løypa mens hun støttet seg til stavene.

Klarer ikke se på

Kajsa Vickhoff Lie hadde kjørt som først startende i Cortina-rennet og fikk med seg Shiffrins fall på en TV-skjerm.

- Jeg synes det er grusomt. Jeg klarer ikke se på. Shiffirn tryner aldri, så det er forferdelig, sier Ragnhild Mowinckel til Viaplay.

Amerikaneren hadde bare kjørt 17 sekunder av utforen da hun hoppet litt for langt til siden for å rekke neste port. Shiffrin forsøkte å hente seg inn igjen, men ble i stedet slengt inn i sikkerhetsnettet.

Shiffrin er alpinsirkusets største stjerne på kvinnesiden. Hun har svært sjeldent uhell. Amerikaneren har 95 verdenscupseirer og er med det alpinsirkusets mestvinnende utøver.

Flere operasjoner

Shiffrins kjæreste, Aleksander Aamodt Kilde, ødela resten av sin sesong da han krasjet svært stygt i Wengen for 2 uker siden. Nordmannen pådro seg et stygt kutt i leggen og en skulderskade. Han har vært gjennom flere operasjoner i etterkant.

«Jeg kan ikke sette ord på hvor mye glede og energi Aleks gir livet mitt», skrev hun i et innlegg etter Kildes fall.

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.