Har bakerens jordbærpai blitt for dyr? Lag din egen enkelt og billig, på bare 10 minutter

16/06/2024 08:00

Sofie

Oppskrifter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Deilig, enkelt og "billigere".

Gleder du deg også til sommeren, ikke bare på grunn av høyere temperaturer, grillsesong og ferietid? For mange er sommeren synonymt med friske jordbær og ikke minst jordbærpai.

Er du en av dem som bare ikke kan få nok av denne deilige kaken? Men synes du også at det har blitt ganske dyrt? Med denne oppskriften kan du enkelt lage din egen jordbærpai til en brøkdel av prisen.

Denne oppskriften er ideell som en "billig" og enkel løsning når du enten har uventede gjester eller bare vil unne deg selv eller noen du bryr deg om. Det er det Maden skriver imitliv, ifølge Nyheder24.

Oppskriften bruker en klassisk mazarinkake fra supermarkedet, så hvorfor ikke gjøre det så enkelt som mulig for deg selv?

Tilberedningstid er ca. 10 minutter, avhengig av hvor mye du vil gjøre av den.

Her er det du trenger for å lage en jordbærpai for fire personer:

Du trenger dette:

- 1 mazarinterte (tertebunn)

- 40 g vaniljekrem pulver (F.eks freia Kakefyll Vaniljesmak) (ca. ½ pose)

- 2 ts vaniljesukker

- 2 dl melk

- 1,5 dl kremfløte

- 250 g jordbær

Slik gjør du det:

1. Fjern plasten fra mazarinkaken (tertebunn) og legg den på en tallerken.

2. I en bolle, visp vaniljekrem pulver sammen med melk, som angitt på emballasjen.

3. Pisk fløten til den er skummende og bland den forsiktig med vaniljesukker for å lage en vaniljekrem.

4. Fordel kremen jevnt over mazarinkaken.

5. Pynt kaken med jordbær.

Godt tips: Ønsker du å tilsette et ekstra deilig og knasende element i kaken, kan du kjøpe litt mørk sjokolade, smelte den og helle den over mazarinkaken før du tilsetter fløten.

Hvis du vil gå 'all in', kan du lage en gelé på kaken slik:

1. Smelt 2-4 ss ripsgele i mikrobølgeovnen og pensle det forsiktig på jordbærene.

Eventuelle rester kan holde seg i kjøleskapet i 1-2 dager.

God appetitt!