Så mye tjener Erling Braut Haaland - og dette bruker han pengene på

20/10/2024 08:48

Yvonne

Sport
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Erling Braut Haaland fra Bryne troner helt i toppsjiktet av verdens mesttjenende fotballspillere.

Det er bare fem andre fotballspillere i verden som kan måle seg med jærbuen når man ser på bankkontoen. Og i Premier League er han den spilleren som tjener aller mest, viser en rykende fersk oversikt fra Forbes.

I de europeiske ligaene er han kun slått av Kylian Mbappé.

60 millioner dollar
På verdensbasis er det kun Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Neymar og Karim Benzema, i tillegg til Mbappé som tjener mer enn nordmannen.

Erling Braut Haaland, som for tiden er kaptein på Manchester City og nylig slo den nesten 90 år gamle rekorden for antall mål på det norske landslaget, kan smile hele veien til banken.

I følge listen i Forbes, hadde han en samlet inntekt på over 60 millioner dollar i 2024. Det tilsvarer vanvittige 655 millioner norske kroner. Mestedelen av pengene, 45 millioner dollar, kommer fra fotball-spillingen, mens 15 millioner dollar kommer fra sponsorinntekter.

Ronaldo troner på toppen av listen for sjette gang på de siste ti årene. Han skal ha en rekordinntekt på svimlende 285 millioner dollar – det tilsvarer over tre milliarder norske kroner.

Kjøpte luksus-eiendom
Lønnen fra fotball-spillingen til Haaland tilsvarer en ukelønn på 9,6 millioner norske kroner, skriver VG.

Avisen har regnet ut at han for årslønna vil kunne kjøpe131 nye Farrari-biler eller 54.000 iPhone 16-telefoner. Men mer sannsynlig er det nok at en god del av pengene går til hus og hjem. Nylig ble det kjent at Haaland skal bli pappa, og i september kunne TV 2 avsløre at han har kjøpt en lukurativ design-eiendom i Marbella.

Eiendommen består av 70 boenheter i et større boligkompleks. På nettsidene til komplekset heter det at eiendommene "definerer ekte luksus i Marbella", og at det er "det første prosjektet i Europa som har samarbeidet med det prestisjetunge Fendi Casa for å tilby de beste luksuriøse designeiendommene".

Haaland har sikret seg en enhet i komplekset som angivelig har et bruksareal på godt over 300 kvadratmeter.

Det er ikke første gang han investerer i en luksusbolig, og i 2022 ble det kjent at han hadde kjøpt en 980 kvadratmeter stor luksusvilla - også den i Marbella. Selv om han ikke er kjent for en ekstragavant livsstil, nyter 24-åringen å kunne bruke penger på eksklusive varer som for eksempel klokker fra Rolex, Breitling, Audemars Piguet og Patek Phillippe. Han har også tidligere frontet klesmerket Dolce & Gabanna.