"Denne vinteren tenner jeg ikke for varmen" - Finnenes triks er genialt

08/10/2024 21:00

Yvonne

Våre finske naboer har et triks til å holde på varmen som mange betegner som genialt.

Vinteren er i anmarsj, og det er normalt tiden hvor vi kryper innendørs og fyrer opp for varmen. Det viser seg at det finnes et smartere alternativ til å holde varmen enn å skru opp for temperaturen på varmepumpen eller fyre i ovnen.

Hør bare hva våre naboer i Finland har funnet på.

I følge mediet Sicilia News 24 så har flere innbyggere i Finland tatt i bruk en litt utradisjonell metode for å holde varmen i hus og hytter. Den er både billig, enkel og noe alle kan benytte seg av.

Med overskriften "Denne vinteren tenner jeg ikke for radiatorene - finnenes triks er genialt", forklarer de metoden som journalisten har fått øynene opp for. Den skal angivelig sørge for en betydelig besparelse på varmeregningen, og hvem kan ikke bruke det i disse tider med dyr strøm.

Bobleplast og vann
Metoden som beskrives i det italienske mediet krever kun bobleplast og vann.

Man tar bobleplast og klipper eller skjærer plasten ut i passende store stykker så de dekker vinduene i rommet fullstendig. Deretter sprayer du vann på den siden hvor boblene sitter, og presser bobleplasten mot glasset. Det vil få plasten til å sitte fast på vinduet hvor den kan sitte gjennom hele vinteren.

Bobleplasten ville være i stand til å lage et isolerende lag, som ikke ville tillate kulde å komme inn og varmen å slippe ut. Takket være mangelen på varmetap vil det være mulig å unngå overdreven bruk av varmekilder som for eksempel bruker strøm.

Dette er en enkel og rimelig løsning for å forbedre energieffektiviteten, spesielt i eldre bygninger med mindre isolerte vinduer.

Ved å feste bobleplast på innsiden av vinduene, skapes et ekstra lag som reduserer varmetap gjennom glasset, samtidig som det slipper inn lys. Denne metoden er populær i kaldere klima fordi den er billig, enkel å montere og effektiv i å forbedre komforten i hjemmet gjennom vintermånedene.

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.