Det er ingen hemmelighet at de fleste nordmenn har en airfryer på kjøkkenet. Kjøkkenapparatet sto øverst på utallige nordmenns ønskelister til jul, og i dag vil sikkert mange betegne apparatet som uunnværlig.
Selv om flere er av den oppfatning at du kan tilberede alt i en airfryer, er det flere ting du ikke må finne på å putte i den.
Ifølge en matekspert ved navn Brenda Peralta er det spesielt én populær matvare som kan være direkte farlig å tilberede i en airfryer, og det er derfor hun nå advarer mot å gjøre det.
Det skriver det britiske mediet The Mirror .
Bortsett fra at det kan være en ganske vanskelig oppgave å tilberede bacon i det populære apparatet, kan det også føre til at røyk og ubehagelig lukt sprer seg i hjemmet ditt, forklarer eksperten.
Hun påpeker også at man – ved å steke bacon i luftfrityren – risikerer at deler av baconet ikke blir gjennomstekt, noe som øker faren for matforgiftning.
Kan skade enheten
Selv om du ser bort fra helsemessige bekymringer, er det fortsatt ikke en god idé å tilberede baconet til spisebordet med airfryer:
"Baconfettet kan sprute over airfryerens varmeelement, slik at det begynner å ryke for så å bli fulgt av en svidd lukt som fyller rommet," sier Brenda Peralta.
Til slutt påpeker hun at baconstrimler er tynne og delikate, noe som gjør dem vanskelige å snu eller fjerne fra airfryer-kurven uten at de går i stykker.
Mens airfryerne fortsetter å ta over norske kjøkken, oppfordres brukerne til å tenke seg om to ganger før de steker bacon i apparatet.