Kokken avslører hemmeligheten bak perfekte bakte poteter: Denne ingrediensen utgjør forskjellen

01/10/2024 23:00

Sofie

Mat
Foto: Shutterstock
Dette enkle trikset har tatt nettet med storm.

Bakte poteter kan være vanskelig å mestre og vi kjenner alle kampen for å få dem sprø på utsiden og møre på innsiden. Poteter er ofte en sentral ingrediens i mange retter, og når de ikke tilberedes riktig kan det trekke ned helhetsinntrykket.

Men nå avslører en populær TikTok-kokk et enkelt triks som kan ta potetene dine til neste nivå.

En enkel ingrediens gjør forskjellen

Ifølge Oli er trikset å tilsette bakepulver og salt i det kokende vannet før potetene i det hele tatt kommer i ovnen.

Denne lille vrien øker pH i vannet, noe som fremmer den kjemiske Maillard-reaksjonen – prosessen som gjør stivelsen og proteinene i poteter gylne og sprø, og gir dem den uimotståelige smaken og teksturen vi forbinder med perfekt kokte poteter.

Etter at potetene er kokt i natronvannet, foreslår Oli en enkel, men effektiv metode for å oppnå den ultimate crunchen. Rosmarin og hvitløk stekes lett i en sjenerøs mengde olivenolje, som ikke bare tilfører smak, men også fungerer som antioksidanter som styrker immunforsvaret.

Når potetene er ferdig kokt, helles den smakfulle oljen over dem og de krydres med salt og pepper.

Deretter stekes de ved 180°C i 20 minutter før de snus og gis ytterligere 20-30 minutter i ovnen til de er gylne og sprø. Til slutt toppes de med de ristede hvitløk- og rosmarinbitene som fullfører retten.

Denne metoden har tatt TikTok med storm, med tusenvis av brukere som kommenterer hvor ivrige de er etter å prøve Oli Brandons triks og oppnå de perfekte bakte potetene. Hvis du har lyst til å imponere med sprø poteter, er dette tipset absolutt verdt å prøve neste gang du fyrer opp i ovnen!

Se videoen nedenfor: