Pommes frites er en uimotståelig siderett til mange forskjellige måltider. Å gjøre dem sprø på nivå med de som serveres på de beste restaurantene er ikke engang umulig.
Det er et enkelt triks som kan utgjøre en stor forskjell når du skal lage dine egne pommes frites hjemme.
Dette trikset, anbefalt av Michelin-stjernekokken Pierre Marchesseau, lover å forvandle pommes fritesen dine til en gylden og sprø delikatesse. Kokken beskriver det som den 'ultimate' oppskriften på perfekte pommes frites hjemme.
I tillegg til triksene som har blitt populære på sosiale medier, som å bruke isbiter eller eddik som hevder å fjerne stivelsen for å gjøre potetene sprøere, har Pierre Marchesseau delt en like enkel, men enda mer effektiv metode.
Ifølge kokken er hemmeligheten å koke potetene i vann før de stekes. Ved å frityrsteke dem i veldig varm olje oppnås en gyllen og sprø konsistens. Forutgående koking hindrer oljen i å trenge inn i potetene og sikrer dermed et perfekt resultat.
For å oppnå sprø pommes frites, ganske enkelt:
Skrell potetene, skyll dem under rennende vann og skjær dem i strimler.
Legg potetene i en bolle med kaldt vann og la dem stå i kjøleskapet i 20 minutter.
Kok opp rikelig med usaltet vann i mellomtiden. Tøm potetene, skyll dem for å fjerne stivelsen og legg dem i det kokende vannet. Kok i 5 minutter, eller opptil 7 minutter hvis de er tykke. Tøm dem så og la dem ligge i en sil.
Varm opp frityroljen. Stek de kokte potetene i olje, pass på at du ikke overfyller pannen og snu dem ofte.
Når de er gylne og sprø, fjerner du dem fra oljen og legger dem på kjøkkenpapir. Gjenta prosessen med resten av potetene.