Meteorologene varsler sydenvarme i Norge

03/09/2024 14:00

Sofie

Nyheter
Foto: Skjermbilde/Meteorologene
Foto: Skjermbilde/Meteorologene
Uventet værmelding - sommervarme i september.

Fra torsdag av kan det bli temperaturer som stiger over 25 grader i Sør-Norge, og det er en mulighet for at vi kan se nye varmerekorder bli satt denne høsten.

Meteorologene på X spekulerer i om det kan være mulig å slå den eksisterende septemberrekorden på 28,6 grader, som ble registrert i Drammen i 2021.

Denne rekorden står sterkt, men med den kommende varmen kan det være en mulighet for at den kan falle.

Den varme luftstrømmen skyldes en meteorologisk situasjon der en varm luftmasse trekkes opp fra sør mot nord, rett inn over Sør-Norge.

Dette skjer mellom et lavtrykk som ligger i vest og et høytrykk i øst, og det er dette som skaper de uvanlig høye temperaturene for september måned.

– De første dagene gir det litt ustabil luft, som gir disse regnbyene som er ventet fra i kveld og utover morgendagen, sier meteorolog Eldbjørg Moksnes til VG.

Nyheten om det uvanlig varme været ble først meldt av NRK, og det har siden skapt stor oppmerksomhet. Mange lurer nå på hvordan dette vil påvirke hverdagen deres og om det er behov for å tilpasse seg den plutselige varmebølgen.

Det ser ut til at Østlandet og de sørlige delene av Vestlandet vil få de høyeste temperaturene.

Yrs nåværende værprognoser viser at det kan bli hele 27 grader i Oslo, 28 grader i Bergen og rundt 24 grader i Stavanger på torsdag ettermiddag. Dette er temperaturer som er mer typiske for sommeren enn for september.

Det uvanlige været kan by på både utfordringer og gleder. Mange vil kanskje nyte den ekstra varmen og se på det som en siste smak av sommer, mens andre kanskje er bekymret for konsekvensene av slike temperaturer så sent på året.

Meteorologene følger utviklingen nøye og vil fortsette å gi oppdateringer etter hvert som været utvikler seg.