Hvis du noen gang har mellomlandet på en reise til utlandet, er det stor sjanse for at mellomlandingen skjedde på Schiphol-flyplassen i Nederland.
Dette er en enorm flyplass med avganger og ankomster både dag og natt, og de nederlandske politikerne er godt klar over hvor populær den er.
Men i kampen for å bli et grønnere land har politikerne i Nederland nettopp vedtatt et lovforslag som kan gjøre det betydelig dyrere for alle (også nordmenn) som skal mellomlande på den populære flyplassen.
Det er nemlig utsikter til at en mellomlanding på denne flyplassen kan få en ekstra avgift. Dette gjør det dyrere å fly gjennom denne byen.
Og det ser dessverre ikke ut til å bli småpenger. Din neste reise gjennom denne flyplassen kan faktisk ende opp med å koste deg hele 607 kroner mer enn du kanskje forventet.
Dette skriver flyplassmediet Check-In.dk.
Rasende direktør
Dette har fått administrerende direktør i Nederlands største flyselskap, KLM, Marjan Rintel, til å komme med krass kritikk i et innlegg på LinkedIn:
"Å innføre en slik avgift er uforståelig og bekymringsfullt. Det går på bekostning av forbindelsen mellom Nederland og resten av verden. Vi er det første og eneste landet i verden hvor denne avgiften er på bordet," skriver hun og fortsetter:
"Det vil bety at det kun er passasjerer som reiser via Schiphol som må betale ekstra for sine flybilletter, mens dette ikke vil gjelde i andre europeiske flyplasser."
Ikke det eneste landet
Det er ikke bare Nederland som fokuserer på flytrafikken i disse dager. EU-kommisjonen har også gitt grønt lys til at andre land kan innføre lignende tiltak.
Dette inkluderer for eksempel Frankrike, som vil forby innenriksflyvninger mellom Paris-Orly og byene Bordeaux, Nantes og Lyon.
I stedet oppfordrer de til å bruke jernbanen.
Her hjemme er det også politiske diskusjoner om hvorvidt det skal innføres en avgift på flybilletter. Faktisk er dette skrevet inn i regjeringsplattformen.
Hvordan avgiften skal utformes er ennå ikke besluttet.