Rema 1000 lanserer nytt kyllingprodukt

13/09/2024 20:30

Sofie

Nyheter
Foto: Hanne Marstrand, Norsk Kylling
Foto: Hanne Marstrand, Norsk Kylling
Norsk Kylling satser stort.

Norsk Kylling har nylig fått godkjenning som en halalprodusent av Islamsk Råd Norge, noe som åpner døren for produksjon av halalkylling. Sertifiseringen innebærer at selskapet snart vil sette i gang en separat produksjonslinje for halalprodukter, så snart de nødvendige tilpasningene er gjennomført.

Administrerende direktør i Norsk Kylling, Hilde Talseth, uttrykker stor tilfredshet med utviklingen.

Hun fremhever at dette er et steg mot å gjøre kylling med forbedret dyrevelferd tilgjengelig for et bredere marked. Hun påpeker også at de nå kan tilby ECC-sertifisert kylling til flere kjøpergrupper.

Separat produksjonslinje for halal

For å sikre at halalstandardene overholdes, vil halalproduksjonen bli helt adskilt fra den ordinære produksjonen hos Norsk Kylling.

Produktene som leveres til REMA 1000 gjennom merkevarene Solvinge og Stange, vil ikke bli påvirket av denne endringen, og vil fortsette som før.

Først hel kylling

I oppstartsfasen vil produktsortimentet for halalproduksjonen bestå av hele kyllinger. Disse selges videre til andre aktører som vil videreforedle og pakke produktene før de når sluttkunden.

Produksjonen vil starte så snart de praktiske forberedelsene er på plass. Norsk Kylling anslår at det norske markedet for halalkylling ligger mellom 3000 og 4000 tonn, og ser et stort potensial for vekst i dette segmentet.

Planer om utvidelse av halaltilbudet

Selskapet har også ambisjoner om å utvikle en egen merkevare for halalprodukter, som vil inkludere et bredere utvalg av prosesserte kyllingprodukter.

Norsk Kylling undersøker nå hvordan de kan tilby oppskåret og bearbeidet halalkylling som en del av REMA 1000s sortiment. Hvis dette lykkes, vil det bidra til et forbedret og mer tilgjengelig halaltilbud for muslimer over hele Norge.

Støtte fra Islamsk Råd Norge

Masoom Zubair, styreleder i Islamsk Råd Norge, roser Norsk Kyllings innsats for å møte kravene til ansvarlig matproduksjon og ser positivt på at en stor aktør har blitt sertifisert som halalprodusent. Han understreker at kylling er en viktig del av mange muslimers kosthold, og denne sertifiseringen bidrar til et større tilbud av halalkylling i Norge.

Zubair nevner også at det har vært en betydelig etterspørsel etter halalsertifisert kylling i Norge, men at tilbudet hittil har vært begrenset. Islamsk Råd Norge er derfor svært fornøyd med at Norsk Kylling nå kan tilby et produkt som møter behovene til flere kundegrupper.

Omfattende prosess

Sertifiseringsprosessen har vært grundig og pågått i nesten to år, hvor Islamsk Råd Norge har gjennomført nøye vurderinger av både slakteprosessen og foredlingen.

Sertifiseringen påvirker ikke de strenge standardene Norsk Kylling allerede har for dyrevelferd og produktkvalitet. Det estimeres at rundt 250 000 til 300 000 mennesker i Norge er potensielle kjøpere av halalkylling, ifølge Islamsk Råd Norge.

Med denne sertifiseringen og sitt forpliktende samarbeid med Islamsk Råd Norge, har Norsk Kylling tatt et viktig skritt mot å dekke et stort behov i det norske markedet for halalproduserte matvarer.