Rettsmedisiner uttaler seg: Så nær var Donald Trump døden

26/07/2024 07:00

Sofie

Nyheter
Foto: lev radin / Shutterstock
En sommerdag 13. juli utspant det seg plutselig dramatiske scener da det ble gjort et attentat mot Donald Trump.

Attentatforsøket etterlot ham med et blodig øre, men i live. Nå forklarer en rettsmedisiner hvor nærme det egentlig var å ende fatalt. 

Dette skriver TV 2 ifølge Nyheder24.

Rettsmedisiner Lars Uhlin-Hansen har latt seg intervjue av TV 2, og han understreker hvor små marginer har vært avgjørende for forskjellen på liv og død, da Donald Trump snudde hodet akkurat da kulen kom mot ham. 

«Hvis han ikke hadde snudd hodet, er det sannsynligvis en god sjanse for at han ville blitt drept av den kulen. Slik det er i livet er det små marginer som avgjør», utdyper han. 

Skuddet, som kom fra Donald Trumps høyre side og ble avfyrt fra et tak, kunne ha trengt direkte inn i hjernestammen og resultert i øyeblikkelig død, hvis han ikke hadde snudd hodet akkurat i det øyeblikket. 

- Jeg kan bare forstå at det ville ha ført til umiddelbar død hvis det var en kule som fulgte den banen, og man antar at den har gått fra topp til bunn. Da hadde den gått inn i hjernestammen, forklarer Lars Uhlin- Hansen. 

Gjerningsmannen, som senere ble identifisert som 20 år gamle Thomas Matthew Crooks, ble drept av Secret Service-vaktene. Under attentatforsøket drepte han en tilskuer, 50 år gamle Corey Comperatore, som kastet seg over familien for å beskytte dem.

Skytingen etterforskes som attentatforsøk og innenlandsk terrorisme, men motivet bak angrepet er fortsatt ukjent.