Håndballjentene til OL-finale – Katrine Lunde i rampelyset igjen

Christina Amundsen

Sport
Håndballjentene leverer!

Katrine Lunde (44) har igjen vist hvorfor hun er en av Norges mest betroede spillere.

Med en imponerende innsats mot Danmark i semifinalen, har hun spilt en nøkkelrolle i å ta Norge til OL-finalen i Paris 2024. Norge vant kampen 25–21, og Lunde leverte en strålende prestasjon med 50 prosent redningsprosent i første omgang.

– Det er helt utrolig. Det er et enormt nivå! sier Max-ekspert Ole Gustav Gjekstad om Lundes prestasjoner, det skriver NRK.

Max-ekspert Ole Gustav Gjekstad roser Lunde og laget, som leverte en solid prestasjon i en spennende kamp.

Danskene, som hadde slått Norge i begge tidligere møter denne sesongen, klarte ikke å overvinne det sterke norske forsvaret og Lundes fremragende redninger.

Kampen startet jevnt, men Norge tok kontroll mot slutten av første omgang, mye takket være Lundes fantastiske keeperspill. Hun stod for flere avgjørende redninger, og bidro sterkt til at Norge ledet til pause.

Etter pause forsøkte Danmark å komme tilbake, men de ble igjen stanset av Lunde og Norges forsvar.

Til tross for en liten nedgang i Lundes redningsprosent mot slutten, klarte hun å sikre seieren da Danmark mistet et viktig angrep etter en utvisning.

Norge er nå klare for sin første OL-finale i håndball på tolv år, og Lunde har sikret seg sitt 18. mesterskapsgull. Hennes første gull kom i EM for 20 år siden, da hun allerede var en av Norges beste spillere. Med denne prestasjonen har Lunde ytterligere befestet sin status som en av Norges største håndballveteraner.