Triste nyheter: TV-profiler slutter i TV 2

15/12/2023 10:15

Sofie

Nyheter
Foto: TV2
Foto: TV2
– Det er selvsagt trist.

Nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2 har bekreftet at flere av kanalens mest fremtredende reportere og programledere har akseptert sluttpakker.

Det er selvsagt trist at kolleger slutter, men vi er også i en stor endring og da må vi forvente dette i situasjonen vi står i, skriver Karianne i en e-post til ABC Nyheter.

Blant de markante TV 2-personlighetene som har sagt farvel med en sluttpakke, finner vi navn som Elin Ludvigsen, Fredrik Græsvig, Elin Sørsdahl, Asbjørn Øyhovden, Linn Wiik, Øyvind Mund, Kjersti Bergesen, Marte Lundgaard, Robert Henriksen og Siri Kleiven Strøm.

Tidligere i år forlot også velkjente TV-profiler som Solveig Kloppen, Finn-Ove Hågensen og Ernst Lersveen kanalen.

På spørsmål om det økte frafallet vil svekke TV-kanalens profil, svarer nyhetsredaktøren at hun har vært klar på ønsket om å beholde alle ansatte, men at flertallet heldigvis blir værende.

Det skriver ABC Nyheter.

Solbrække fremhever at TV 2 har mange dyktige ansatte som vil fortsette å håndtere ulike roller, og at kanalen fortsatt er en betydelig nyhetsredaksjon.

Den erfarne nyhetsjournalisten Fredrik Græsvik, som har tilbrakt 30 år i kanalen, uttrykker bekymring og frykt over å forlate TV 2. Han sammenligner opplevelsen med å avslutte et langvarig kjærlighetsforhold.

Jeg er redd. Jeg syns det er fryktelig skummelt, faktisk. De andre som har tatt sluttpakke har jo sagt at det har vært som et kjærlighetsforhold er over. At de får en sorg. For meg har det vært et over 30 år langt forhold som tar slutt. Vi flytter i alle fall fra hverandre, TV 2 og jeg, sier Græsvik til TV 2.

Nyhetsredaktør Solbrække forsikrer imidlertid om at kanalens ambisjoner om å være en slagkraftig nyhetsformidler forblir uendret, på tross av krevende økonomiske utfordringer og behovet for nedbemanning.

TV 2 må redusere 120 årsverk og kutte om lag 400 millioner kroner på grunn av økonomiske utfordringer, spesielt knyttet til momsfritak på elektroniske nyhetstjenester.

Mellom 45 og 50 ansatte vil dessverre miste jobben som en konsekvens av disse tiltakene.