Før OL-seminfinale: Hun har reist hjem

08/08/2024 20:45

Yvonne

Sport
Foto: Shutterstock
En sentral person i Norges håndball-tropp har reiset hjem før kveldens OL-semifinale-oppgjør mellom Norge og Danmark

I kveld møtes Norge og Danmark i OL-semifinalen i håndball for kvinner. Det er duket for et spennende oppgjør med nervene i høyspenn.

På pressemøtet før kveldens kamp har Norges trener Thorir Hergeirsson uttalt at sjansene for seier er 50/50, mens danskenes trener Jesper Jensen ikke er i tvil om at Norge er favoritter.

Har ikke vunnet OL
Norges stjernespillere er heltente før oppgjøret, og mange av spillerne har snakket om at det er deres store drøm å vinne OL.

"Mange her har ønsket å vinne OL-gull siden de var bitte små. Mange kjenner på den samme lysten", sier landslagkaptein Stine Bredal Oftedal som avslutter karrieren etter OL i Paris til VG.

Nora Mørk har vært toppscorer i OL to år på rad. Men til tross for at hun har vært med til å vinne en rekke medaljer med håndball-jentene de siste mange årene, har hun ikke vunnet OL-gull.

Sykdom i familien
I kveld kan drømmen være ett skritt nærmere, men det kan bli en utfordring å skulle klare seg uten en sentral person i troppen. Assistenttrener Tonje Larsen har nemlig reist hjem før kampen. Årsaken er sykdom i nær familie, skriver Dagbladet.

"Det er leit å trist, og tankene våre er hos Tonje og familien", sier Thorir Hergeirsson til avisen.

I stedet overtar Joar Gjerde som assistent-trener for å støtte teamet.

"Det er krevende. Men samtidig får vi igjen for teamarbeidet. Joar har vært med fullblodstrener over tid og jobbet tett med Tonje på angrepsspillet spesielt.", avslutter han.