Skole advarer mot blotter

16/10/2024 13:00

Yvonne

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ber folk ta kontakt med politiet om de møter blotteren.

"Tryggheten til barna er det viktigste", uttaler en representant for skolen til Romerikes Blad etter at skolen har sendt ut melding til foreldrene hvor de advarer mot en person som har blottet seg i nærheten av en lokal skole.

Blotting refererer til handlingen hvor en person, viser sine kjønnsorganer i offentligheten uten samtykke fra de som blir eksponert. Dette skjer ofte med intensjon om å sjokkere eller skape ubehag hos den som blir utsatt for handlingen. Blotting faller under kategorien seksuelt krenkende atferd og kan føre til følelsesmessig ubehag eller frykt hos de som blir utsatt for det.

Skole har sendt advarsel
Denne uken har en mann ha blottet seg i et nabolag i Lillestrøm kommune i Romerike. Politiet opplyser at de har mottatt en anmeldelse mot en navngitt person, i forbindelse med saken. Ifølge avisen, skal denne anmeldelsen komme fra en voksen kvinne.

Etter hendelsen har en lokal skole sendt ut melding til elevenes foreldre hvor de advarer mot den lokale blotteren.

Kontakt politiet
I samme melding ber skolen eventuelt berørte kontakte politiet. Hendelsen skal ha skjedd utenfor skolens område og ikke i skoletiden.

"Hvis det er flere som har blitt utsatt for lignende hendelser ønsker vi at politiet blir kontaktet og forholdet anmeldt", sier Bjørn Bratteng i Øst politidistrikt.

Straffbart
I Norge er blotting straffbart ifølge straffeloven, og det er ansett som en seksuell krenkelse. Strafferammen normalt bot eller fengsel inntil ett år.

I mer alvorlige tilfeller, der handlingen anses som seksuell trakassering eller er rettet mot barn, kan straffen bli strengere. Gjentakelse av slike lovbrudd kan også føre til strengere straffer.